Nytt i sminklådan

Fick hem denna fina palett från Nyx förraveckan, köpt på Nelly. Tror den är slut där men den finns säkert på ebay.

Brush Guard

Igår när jag tvättade mina sminkborstar provade jag mina brush guard som jag fick med när jag köpte mina Real Techniqe borstar (köpte dem för ca ett halvår sen här). De kan man bla använda för att kunna ha borstarna uppochner när man torkar dem.
 
 
Men efter mer än 12 timmar efter tvätt så var de fortarande lika våta som de var efter en timme, eller ja de små hade torkat lite, medans de som jag låtit torka på handduken var så gott som torra. Så jag kommer inte använda dem efter tvätt någe mer. Men däremot tror jag de kan vara kanon att använda om man ska resa och vill vara extra säker på att borstarna inte blir förstörda.
 
 
 

Tråkgöra...

Idag har jag ägnat mig åt en av de tråkigaste sakerna jag vet, tvätta mina sminkborstar.
Jag använder E.L.Fs borstshampoo, det kostar ca 40:-
Så nu är det bara att vänta tills de torkar...
 

Lumene Blueberry Curl Mascara Waterproof

Denna mascara har jag använt i flera år och den har länge varit min favorit vardagsmascara. Den ger inget dramatiskt resultat, men den sitter kvar och mina fransar blir inte spikraka en timme efter att jag har böjt dem. 
 
 
 
 
Har du någon favoritmascara?
 
 
 

Mask of Magnaminty

När jag var på Lush sist och bland annat köpte deras foundation, som jag tidigare gjort ett inlägg om, så köpte jag även Mask of Magnaminty som jag har varit sugen på att prova på länge!

 

Mask of Magnaminty är en ansiktsmask som enligt Lush hemsida ska vara en djuprengörande rygg och ansiktsmask, den ska dra ut smutsen från porerna och skrubba huden ren.

 

Jag har blandad hy, jag är fet i T-zonen och torr/normal i resten. Men jag blir trotts att jag är fet om näsan torr och fnasig där. Detta gör att foundation har svårt att få en snygg finish om jag inte skrubbar ansiktet varje dag. Men när jag använt mask of magnaminty har jag inte behövt skrubba varje dag, utan det har räckt med var 3-4de dag. Den är även väldigt lätt att applicera och att få bort om man skrubbar med varmt vatten. Det är också väldigt praktiskt att man inte behöver använda två masker efter varandra, först en skrubbande och sen en lermask som skall avlägsna smuts utan det är bara en.

 

Jag har hittils bara använt den tre gånger men jag har alla tre gångerna blivit lika förvånad över hur resultatet blir. För det första ser min hud bättre ut när jag kollar mig i spegeln direkt efter att jag sköljt av det och för det andra så känns ansiktet otroligt fräscht och skönt.

Jag är en riktig latmask och älskar att köpa produkter för ansiktet, men oftast orkar jag aldrig använda ansiktsmaskerna för att de är jobbiga och ska sitta länge och det ska göras olika moment, men denna går hur smidigt som helst att använda! Men denna ska bara sitta på i 5-10 minuter (jag kör på 10)

Man kan köpa den i två storlekar 125g eller 315g, jag valde att köpa den lilla och den kostade 79:-

Denna mask ger jag faktiskt :

Jag är supernöjd och det är ingenting jag har att klaga på. Den luktar otroligt mintigt och gott och förpackningen ser ut som många andra av lush produkter, vilket jag gillar!

 


En dag!

Ska jag äga dessa:

(Bilder lånad från Kicks.se, länk här och här)
Ett Yves saint laurent Rouge Voulpté i någon fin nude/rosafärg och Essies nagellack i färgen 14 Fiji 



(Bilder lånade från Asos.com länk plattång, nars rouge, benefit rouge och nars läppglans)
En lila plattång från GHD, ett Nars blush (gärna i Deep Throat), Benefits blush i Coralista och ett Nars lipgloss.

Lush Foundation

Köpte för ca två veckor sen Lush Foundation i färgen Jackie Oates (den ljusaste).



 Och idag bestämmde jag mig för att prova den för första gången, såhär blev resultatet:

Innan foundation                                                        Efter Foundation


Helt färdigsminkad                                                    7 timmar senare (har endast bättrat på med lite puder)

Måste säga att mitt första intryck är att den täcker ganska bra, den täcker mycket av de röda jag har men det ser ändå ganska naturligt ut. Men tyvärr tror jag att jag (för första gången) råkade ta en för ljus foundation ton, är så van att alltid ha den ljusaste och borde uppenbarligen börja testa dem innan jag köper.

Lush foundation kostar 139:- och finns i 5 färger.

Tycker också att foundationen efter 7 timmar fortfarande ser bra ut, visst man behöver bättra på med lite nytt puder men det behöver jag alltid. Och trotts att jag bar denna utan primer under vilket jag annars måste ha för att foundation ska sitta bra i mer än en timme. Visst, lite avskavt är det på nästan där mina glasögon sitter, men det har ingen foundation jag provat suttit kvar för.

Om jag ska sätta betyg så skulle jag sätta detta:





Tips: Tangle Teezer

För kanske 2 månader sen gjorde jag en beställning hos Asos, då fick bland annat denna grej följa med. Detta är en Tangle Teezer och den fungerar som en borste och ska reda ut trasligt hår utan att skada det.
 
Min Tangle Teezer har helt och hållet tagit platsen som min andra favoritborste hade förut, jag använder inget annat än denna. Den är UNDERBAR!! Jag köpte den som sagt på Asos.com (länk) och jag köpte den för 119:- (antar att pundets värde gått upp, för den kostar 122:- nu), lite dyrt för en hårborste för min smak, men den är värd varenda krona! Jag har väldigt tjockt hår och just nu väldigt slitet (slarvat med frisörbesöken, oppsi) men det går hur fort som helst att borsta ut det! Och det bästa av allt, DET GÖT INTE ONT. Annars brukar det göra jätte ont att borsta ut håret efter en dusch (om jag inte använder alldeles för mycket balsam), men inte längre.
 

 
För ett tag sen var jag på kicks och såg att de hade fått in dem där, försökte hitta en länk på deras hemsida för att länka men hittade inte, men jag har också sett att de finns på eleven.se (lite dyrare dock).
 
Så ett tips till alla som är trött på att det gör ont när man borstar håret! DEN ÄR UNDERBAR!!
Och för dem som inte är så förtjust i orange, den finns i andra färger!
 
Den får detta betyg av mig:
 
 
Följ min blogg med Bloglovin
 

Glad midsommar!

 
Nu sätter jag igång! Har i evigheter tänkt och starta en smink/skönhetsblogg men har inte kommit till skott, men nu så! Börjar med en dagens makeup som jag har haft idag på midsommarafton.
 
Här i bloggen kommer det dyka upp allt möjligt som har med smink, skönhet och annat att göra.
 
Körde på neutrala ögon och rosa läppar idag.
 
Har använt:
Bas:
Too Faced Primed & Porless Pure Primer
Jemma Kidd Light As Air Foundation ♥ Ultra Light
E.L.F Complete Coverage Concealer ♥ Light
Garnier Caffeine Anti-dark Circles 2-in-1 ♥ Fair 
E.L.F Complexion Perfection
 
Kinder:
Bourjois Bronzing Powder
Make Up Store Blush Color ♥ Complex
Sleek Face Contour Kit ♥ Light
 
Ögonbryn:
The Body Shop Brow Definer ♥ Dark Brown
 
Ögon:
E.L.F Mineral Eyeshadow Primer
Urban Decey Naked palette (1 och 2) ♥ Virgin och Buck (1an), Foxy (2an)
Make Up Store Cake Eyeliner ♥ Black
NYX Jumbo Eyeshadow pencil ♥ Black Bean
Lumene Blueberry Curl Mascara Waterproof ♥ Rich Black
 
Läppar:
Sleek True Colour Lipstick ♥ Candy Cane
 
 
 
 
      

RSS 2.0